3.7 C
Ljubljana

The Knight Witch (PS5)

Objavljeno:

The Knight Witch je metroidvania pustolovščina s hitrimi shoot ’em up spopadi, postavljenimi v čudovit ročno narisan svet. Izvajajte uničujoče uroke na podlagi kart, spletajte tesne vezi in sprejemajte moralne odločitve, vse v svojem prizadevanju, da rešite svoj dom in odkrijete, kdo stoji za War Golem invazijo.

Igro so razvili Super Mega Team in založili Team17. Izšla je 29. novembra 2022 in je na voljo za osebne računalnike preko platforme Steam ter Sonyjevi igralni konzoli PlayStation 4 in PlayStation 5.

Igra The Knight Witch je bila izdelana s pogonom Unity in zgleda fenomenalno. Vse od vaše junakinje pa do ozadij in efektov je na profesionalnem nivoju. V igri boste sprva prevzeli nadzor nad Robyn, čarovnico, katera je kapetanka trem preostalim čarovnicam, ki obstajajo zato, da rešijo svet. Gibanje in streljanje je intuitivno, poleg tega pa boste uporabljali tudi različne uroke, ki prihajajo v obliki kart. Ti uroki bodo izboljšali vaše izstrelke, ustvarili ščite, izstrelili dodatne naboje in podobno.

Kar hitro v igri boste že stali nasproti prvemu šefu, za boj s katerim sem porabil kar nekaj časa preveč s ponovnimi poskusi. Ups! Izkaže se, da je to v bistvu vaš zadnji boj, saj kmalu po vaši zmagi nastopi popolno uničenje, katerega zada šef, ki ste ga ravnokar premagali. Po boju odkrijete mesto Dungeonidas, ki so ga zgradili velikani, ki slišijo na ime Hexkari. V mestu boste prevzeli vlogo in nadzor nad Rayne, ki je trenirala skupaj s štirimi čarovnicami, ne malo za tem pa se bo pripetil napad neznanega izvora.

Nasproti vam bodo stale zlobne entitete, na vas pa bo, da boste izbrali način, kako jih premagati. Na voljo bo poleg vaših orožij tudi magija, s kombiniranjem obeh pa boste na bojiščih nedvomno prevladali. Kot omenjeno, so na voljo izstrelki in karte z uroki, z izbiro le-teh pa boste lahko razvili edinstven način igranja. Na voljo je več kot trideset kart, nadgrajevali pa boste lahko tako sposobnosti vaše čarovnice in dali poudarek na shoot ’em up izkušnji igre, kot tudi ojačanje vaših čarovniških magij.

The Knight Witch

Na vaši poti skozi Dungeonidas, bodo vaša herojska dejanja opazili in o njih govorili prebivalci mesta. Čarovnice na ta način postanejo močnejše, saj jim moč povečujeta hvaležnost in zaupanje teh prebivalcev. Zaupanje lahko pridobite na številne načine, na vas pa bo, če boste pri tem odkriti ali pa boste za vašo popularnost pripravljeni storiti vse, kar je možno.

Prednosti igre ležijo v osupljivem grafičnem stilu, ki zgleda zares čudovito. Ročno narisana ozadja lokacij dajo igri veliko edinstvenost, saj teh prizorov še niste videli nikjer poprej. Tudi glasbena podlaga in zvočni efekti so na visokem nivoju in se odlično prepletajo z grafičnimi umetnostmi v igri. Sama igralnost in odzivanje igre glede na vaša dejanja deluje perfektno in boste v veliki večini sami krivi za napake in smrti, ki se vam bodo pripetile.

Največja slabost pa se kaže pri popotovanjih skozi Dungeonidas, ki lahko postanejo naporna in dolgočasna. Na voljo sicer imate zemljevid, kateremu lahko sledite, vendar vse skupaj preprosto vzame preveč časa v igri sami. Nekaj težav povzročajo tudi izstrelki nasprotnikov, ki se večkrat prepletajo z živahnimi okolji in lahko tako naletite na prerano smrt, saj vas bodo pogosto zadeli ter se jim ne boste mogli ogniti.

Ko vse skupaj povzamem, je The Knight Witch s svojim edinstvenim šarmom solidna igra in jo priporočam vsem igralcem, ki uživajo v metroidvania igrah. Kljub morebitnim številnim smrti, je igra vseeno zabavna in se vam ne bo težko ponovno odpraviti proti zlobnežem, ki so vam jih zadali. Shoot ’em up mehanika doda igri bistvo, saj nasprotniki ne bodo skoparili z izstrelki – včasih bo zaslon prekrit z le-temi in se jim bo prava umetnost ogniti.

The Knight Witch lahko kupite preko platforme Steam in trgovine PlayStation Store, kjer je na voljo v paketu za konzoli PlayStation 4 in PlayStation 5. Igra vas bo v obeh digitalnih trgovinah stala 19,99€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Team17.

The Knight Witch

sorodno

najnovejše

The Knight Witch je metroidvania pustolovščina s hitrimi shoot ’em up spopadi, postavljenimi v čudovit ročno narisan svet. Izvajajte uničujoče uroke na podlagi kart, spletajte tesne vezi in sprejemajte moralne odločitve, vse v svojem prizadevanju, da rešite svoj dom in odkrijete, kdo stoji za...The Knight Witch (PS5)