5.5 C
Ljubljana

Bot Gaiden (PS5)

Objavljeno:

Bot Gaiden je živahna 2D platformna igra, ustvarjena za hitrost. V njej boste prevzeli nadzor nad ninjabotoma Robyujem in Bytronom, ki sta na misiji vrnitve zlatih lobanj iz rok skrivnostnega Giorqia in njegovih botov. Dirkajte do cilja, saj šefi s časom postajajo močnejši.

Hack and slash igra Bot Gaiden, ki so jo razvili SwordSwipe Studios, je bila za računalniško platformo Steam na voljo že 22. aprila letos, 7. decembra pa so jo na konzoli PlayStation 4 in PlayStation 5 pripeljali založniki eastasiasoft.

Igra je polna akcije in hitrosti, v njej pa ninja robota Robyu in Bytron hitita, da pridobita nazaj zlate lobanje, ki so bile ukradene s strani vsakega izmed šestih botov končnega šefa Giorqia. Prebijali se boste skozi številne nasprotnike in hiteli na poti do zaključnih bojev s temi boti. Boti pridobivajo na moči s časom in izpostavljenosti lobanjam, tako da je na vas, da jih čim prej pokončate. Hitrejši kot boste, lažji bo vaš boj, zato najdite najlažjo pot do cilja v vsaki izmed stopenj.

Bot Gaiden lahko igrate v štirih različnih težavnostih, in sicer Casual, Normal, Hardcore in Ludicrous, katera je namenjena le elitnem igralcem ter vsebuje večje število nasprotnikov, ki so smrtonosni. Na voljo je sedem različnih stopenj, v katere se lahko podate skupaj s prijateljem. Na koncu vsake stopnje vas čaka boj s šefom le-te, ti šefi pa so Ratbot, Yetibot, Cobrabot, … boste že ugotovili sami.

Bot Gaiden

Ob uspešno in v omejenem času končani stopnji vas čakajo tudi nagrade, kot na primer dodatno življenje. Igra je dovolj zahtevna že na normalni težavnosti, če pa je v vas malo mazohista pa se lahko odpravite skozi stopnje tudi na višjih. Preden odklenete zaključno, sedmo stopnjo, lahko prejšnje opravite v poljubnem vrstnem redu. Vendaaar so stopnje eksponentno težje, tako da priporočam, da se skoznje prebijate od prve do zadnje.

Za razliko od večine plaformnih iger, v Bot Gaiden ne boste na lovu za skritimi lokacijami ali predmeti, saj igra temelji na konstantni neizprosni akciji. Večino vaših nasprotnikov boste pokončali z enim udarcem, redke večje pa boste morali zadeti večkrat. Kot omenjeno, igra podpira večigralnost do dveh igralcev pred istim zaslonom, tako da se ne bojte podati skozi igro z vašim prijateljem, sorodnikom ali otrokom. Pa še to, ko en igralec v igri pobere nadgradnjo robota, bo ta na voljo obema hkrati, tako da ne bo nepotrebnega prerekanja, kdo bo pobral naslednjo.

Igro Bot Gaiden lahko primerjamo s starejšimi retro naslovi iz zlatih časov Nintendo konzol, njena posebnost pa je tekmovanje s časom. Ne le to, da boste z manj porabljenega časa odklenili več nagrad na koncu stopenj, tudi bitka s šefom vsake stopnje bo lažja, saj bo le-ta pridobil manjšo količino zdravja in moči. Igra ima barvit izgled in zanimiv grafični slog, zaradi katerega je prava paša za oči. Predstavlja pa težavno izkušnjo, saj bodo nasprotniki povzročali preglavice že na nižjih težavnostih.

Bot Gaiden lahko kupite preko platforme Steam za 12,49€ ali trgovine PlayStation Store, kjer boste za PlayStation 4/PlayStation 5 paket odšteli 14,99€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili eastasiasoft.

Bot Gaiden

sorodno

najnovejše

Bot Gaiden je živahna 2D platformna igra, ustvarjena za hitrost. V njej boste prevzeli nadzor nad ninjabotoma Robyujem in Bytronom, ki sta na misiji vrnitve zlatih lobanj iz rok skrivnostnega Giorqia in njegovih botov. Dirkajte do cilja, saj šefi s časom postajajo močnejši. Hack and...Bot Gaiden (PS5)