3.4 C
Ljubljana

IXION (PC)

Objavljeno:

IXION je nepopustljiva gradbena odisejada med zvezdami, v kateri boste upravljali prototipno vesoljsko postajo Tiqqun. Vaša naloga bo uravnavanje ohranjanja in raziskovanja, medtem ko boste upravljali infrastrukture, vire in posadko.

Strateško osredotočena IXION je izšla 7. decembra 2022 preko platforme Steam. Razvili so jo Bulwark Studios, njeni založniki pa so Kasedo Games. Je mešanica upravljavske simulacije z znanstveno fantastiko pripovednega igranja vlog.

S tem, ko je Zemlja na robo sesutja svojega ekosistema, pri DOLOS skušajo najti nov dom za prebivalce le-te. Njihova prototipna vesoljska postaja Tiqqun je pravšnja za zavetje zametkov človeške rase. IXION je graditelj mest, ki od vas zahteva, da neprestano ocenjujete, se učite in sproti prilagajate okoliščinam. Od vas in vaših odločitev bo odvisno ali bo človeštvo preživelo.

Igra je razvita z grafičnim pogonom Unity, ob pričetku nove igre pa ne bo na izbiro nobene težavnosti in jo boste morali igrati tako, kot je bila zamišljena. Na vesoljski postaji Tiqqun vam bo pri vaših nalogah pomagala pomočnica Edden, prav tako pa bodo na voljo namigi, ki vas bodo seznanili z bližnjicami na tipkovnici, nadzorom kamere, grajenjem zgradb in cest ter upravljanjem hitrosti izvajanja igre, ki jo lahko tudi ustavite. Sprva boste morali zgraditi delavnico, ki vam bo omogočila gradnjo ostalih zgradb, vse zgrajene zgradbe pa bo potrebno povezati s cestami za dostop do le-teh.

Ixion

Vse bo lepo in prav, dokler se boste nahajali v prologu, kjer vas bo igra učila, kako igrati, kasneje pa se bo razvila v pravcato nočno moro in vas ne bo več vodila za roko. Takrat bodo izstopali tisti, ki imajo veliko izkušenj z igranjem podobnih strateških iger preživetja in tisti, ki so bili rojeni bolj inteligentni kot drugi. Igranje IXION je zelo težko, saj boste morali manevrirati med več aspekti igranja hkrati in skrbeti za večopravilnost. Velikokrat vam ne bo uspelo tako, kot bi si želeli in na vas bo, kolikokrat boste še poskusili, preden se odločite obupati nad igro.

To, da je igra težka, še ne pomeni, da je tudi avtomatsko slaba, vendar tako kot se trudi biti dobra, je njena nepopustljivost prevelik zalogaj in jo naredi nekoliko antipatično. Med napredovanjem skozi igro boste kaznovani v več instancah, kot bi si želeli, to, da ste se nekaj naučili iz prejšnjega »kiksa« pa vam ne bo prav nič pomagalo, saj lahko pogrnete na še hujši način kot poprej.

Ko govorimo o igrinih plusih pa je zagotovo potrebno omeniti njen grafični izgled, glasbeno podlago in tehnično izpeljavo, saj deluje kot mora in med njenim preigravanjem nismo zasledili nobenih hroščev. Zanimiva je tudi premisa, saj bo na vas, če bo človeštvo preživelo ali ne. Kar se tiče razpoloženja med igranjem pa boste v obupanem stanju in čutili veliko potrebo po preživetju.

Glede nastavitev v igri, jih je več kot veliko. Na voljo je nastavljanje poljubnih gumbov na tipkovnici, kot tudi senzitivnosti odziva miške pri raznih opravilih znotraj igre same. Nastavljate lahko način zaslona, njegovo ločljivost, prav tako pa lahko tudi omejite število sličic, ki bodo prikazane na sekundo, in sicer na 30, 60 ali 75. Možno je nastaviti tudi kakovost posameznih aspektov grafike, vse od senc in tekstur, do kvalitete luči v zgradbah. IXION pa lahko igrate tudi v osmih različnih jezikih, od angleškega do ruščine.

IXION lahko kupite preko platforme Steam za 34,99€, možen pa je nakup tudi Deluxe edicije, ki poleg igre vključuje še zvočni posnetek in digitalno knjigo. Za ta paket boste odšteli 40,48€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Kasedo Games.

IXION

sorodno

najnovejše

IXION je nepopustljiva gradbena odisejada med zvezdami, v kateri boste upravljali prototipno vesoljsko postajo Tiqqun. Vaša naloga bo uravnavanje ohranjanja in raziskovanja, medtem ko boste upravljali infrastrukture, vire in posadko. Strateško osredotočena IXION je izšla 7. decembra 2022 preko platforme Steam. Razvili so jo Bulwark...IXION (PC)