25 C
Ljubljana

Ship of Fools (PS5)

Objavljeno:

Ship of Fools je mornarska kooperativna roguelite igra. Odplujte, upravljajte s topovi in se borite z morskimi pošastmi skozi razburkana morja otočja. Ste dovolj neumni, da ustavite Akvapokalipso?

Akcijsko 2D igro Ship of Fools so razvili pri Fika Productions in je izšla za računalniško platformo Steam ter Sonyjevo konzolo PlayStation 5 22. novembra 2022. Igro so založili angleški Team17.

V igri prevzamete vlogo nad Bedaki, edinimi, ki so dovolj neumni podati se na morje. Veliki svetilnik, ki je nekdaj varoval arhipelag, je pokvarjen in prihaja vihar zlobe in korupcije. Ship of Fools lahko igrate kot solo izkušnjo ali pa se na krov ladje Stormstrider podate skupaj s prijateljem. V več tekih boste zadolženi za nadziranje topov in varovanje ladje pred morskimi pošastmi, saj je na vas, da zaščitite svoj dom pred vsemogočno Akvapokalipso.

Igra je izdelana s pogonom Unity, ko se boste pa napotili v novo igro, boste morali izbrati člana posadke. Na začetku sta na voljo le Todd in Hink, vsak s svojo posebnostjo pri napadu. Osem likov je še zaklenjenih, odklenili pa jih boste z napredovanjem skozi igro. Ta se bo pričela na plaži, na katero ste naplavljeni. Od tam se boste napotili na krajšo pot proti ladji, kjer se bo vaša pustolovščina tudi uradno pričela. Čakala vas bo kratka vadnica, v kateri se boste naučili popraviti ladjo, napadati vodne nepridiprave in operirati s topovi.

Ship of Fools

Ko se z vsem seznanite, se prava akcija šele prične. Na voljo bo zemljevid, po katerem boste krmarili z izposojeno ladjo Stormstrider. Na vas je, da uberete pot, ki jo preferirate – napotite se lahko naravnost, levo ali desno. Krmarili boste lahko tudi do zakladov, s katerimi boste odklenili razne izboljšave. Kaj kmalu boste naleteli tudi na tako imenovano bitko s šefom, katerega bo težje premagati, kot je bilo vaše sovražnike poprej. Če vam ga ne bo uspelo premagati, se boste zopet znašli naplavljeni na plažo in zagotovo pripravljeni na še eno rundo Ship of Fools, ki vas bo s svojo igralnostjo nedvomno zasvojila.

Kot omenjeno, lahko igro igrate skupaj s prijateljem pred istim zaslonom, ali pa se na dogodivščino podate z neznancem preko spletnega načina. Kooperativno igranje lahko pomeni dodaten bonus, saj bo igralnost manj hektična in se bo lahko vsak izmed igralcev osredotočil na eno plat borbe. Le poskusite, če niste prevelik samotar!

Igra je sicer nekoliko krajša, kot bi bilo pričakovati, saj se kar hitro znajdete pri zaključni bitki. Za nekatere bo prelahka, za druge pretežka, sam pa mislim, da je težavnost kar dobro uravnotežena, saj bo ene nasprotnike lahko premagati, spet z drugimi pa boste imeli nekoliko več dela. Ship of Fools je kljub več kot peščici iger s podobnim konceptom kar precej unikatna in nudi igralnost, ki vam bo povzročala preglavice, kdaj se odločiti, da je je bilo zaenkrat dovolj.

Ship of Fools lahko kupite preko platforme Steam za 13,49€ do 29. novembra, kasneje vas bo stala 14,99€, kolikor stane tudi v trgovini PlayStation Store za konzolo PlayStation 5, če niste prijavljeni na storitev PlayStation Plus. Drugače je tudi tam na voljo z 10-odstotnim popustom do istega dne.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Team17.

Ship of Fools
Ship of Fools je mornarska kooperativna roguelite igra. Odplujte, upravljajte s topovi in se borite z morskimi pošastmi skozi razburkana morja otočja. Ste dovolj neumni, da ustavite Akvapokalipso? Akcijsko 2D igro Ship of Fools so razvili pri Fika Productions in je izšla za računalniško platformo...Ship of Fools (PS5)