3.7 C
Ljubljana

Super Woden GP (PS5)

Objavljeno:

Občutite vznemirjenje devetdesetih let prejšnjega stoletja iz izometrične perspektive, ogromnim številom vozil in sijajno glasbeno podlago. Za nakup vas čaka več kot sedemdeset avtomobilov šestih proizvajalcev iz različnih držav, igra pa ponuja obsežen način kampanje, na desetine dirkališč, etape relija, prvenstva in še veliko več!

Arkadna dirkalna igra Super Woden GP, razvijalca ViJuDa, je bila na računalniški platformi Steam na voljo že 1. septembra lanskega leta, na konzoli PlayStation 4 in PlayStation 5 pa jo je 9. novembra letos popeljal založnik eastasiasoft.

Igra je izdelana s pogonom Unity in je na voljo v več jezikih, vse od angleškega do švedskega. Na izbiro sta dve težavnosti, lahka in normalna. Lahka ponuja počasnejše nasprotnike in večji oprijem vozila, težavnost pa lahko kadarkoli prilagodite v meniju nastavitev. Na voljo je več nastavitev grafike, in sicer lahko izbirate med arkadno, 1950s in papirnato.

Za nakup svojega prvega avtomobila imate na voljo 4000 CR, kar pomeni, da bo izbira le-tega zelo okrnjena. Izbirate lahko med šestimi namišljenimi znamkami, saj igra ni licencirana za uporabo dejanskih obstoječih znamk. Ko se odločite za nakup avtomobila, mu lahko spremenite tudi barvo. Na začetku vaše kariere so na voljo vikend dirke in WGP prvenstva, ko pa boste za vaš uspeh prejeli dvanajst zvezd pa se bosta odklenila še načina vzdržljivosti, pri katerem gre za daljše dirke, kjer morate avtomobil obdržati v dobrem stanju, in reli, kjer morate prečkati ciljno črto v najkrajšem možnem času na različnih terenih prog.

Super Woden GP

Vikend dirk je na voljo enaindvajset, za uspešno končanje vsake dirke pa boste nagrajeni z denarjem za nakup novih avtomobilov in največ tremi zvezdicami. Na vsaki izmed dirk vas bo čakalo enajst nasprotnikov, ki so dokaj hitri že na lahki težavnosti. S prejemom zvezd boste sproti odklepali nadaljnje dirke, ki bodo prinašale večje nagrade. V zbirki WGP prvenstev pa se nahaja osem različnih tekmovanj, način za napredovanje pa je enak kot pri vikend dirkah – z zmagami dosezite vse možne zvezdice, ki bodo odklenile naslednja tekmovanja.

Poleg načina kariere je na voljo še način prosta dirka, pri katerem boste lahko prilagodili dirko po vašem okusu. Izbirali boste lahko število krogov do največ dvajsetih, uro dneva ob kateri se bo dirka pričela, vreme v katerem se bo dirka odvijala, število in sposobnost nasprotnikov ter progo. Izberete lahko še število igralcev, saj igra omogoča hkratno igranje do štirih igralcev pred istim zaslonom. Več igralskega načina preko medmrežja igra ne podpira.

Kar se tiče igralnosti, Super Woden GP ponuja kar zahtevno izkušnjo, saj manevriranje z vašim vozilom ne bo lahko. Potreboval sem kar nekaj dirk, dokler sem se nekoliko privadil, zlahka pa lahko vadite v načinu prosta igra – izberite večje število krogov in nobenega nasprotnika in naj se trening prične! Vizualna predstavitev igre ni na vrhunskem nivoju in ponuja preproste modele avtomobilov ter dizajn prog, ki prav tako ni nič posebnega. Nekoliko drugače je pri glasbi, ki spremlja izkušnjo, katera je več kot poslušljiva – zanjo sta poskrbela Franikku Music in Dj Devito.

Izkušnja Super Woden GP se prične precej skopo, saj jo boste začeli na dnu, tako pri virih kot premoženju. Zaradi tega boste morali kupiti enega cenejših avtomobilov in se uspešno udeležiti več dirk, preden boste lahko posegli po boljšem in hitrejšem avtomobilu. Od tam naprej bo vse lažje in bo postalo tudi bolj zanimivo. Igra ponuja dovolj različnih dirk, kar bo zadostovalo za nekajurno udejstvovanje z le-to.

Kot rečeno v uvodu, lahko Super Woden GP kupite preko platforme Steam (10,79€) ali trgovine PlayStation Store, kjer je na voljo v paketu za obe najnovejši Sonyjevi konzoli. Tam boste zanjo odšteli 11,99€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili eastasiasoft.

Super Woden GP

sorodno

najnovejše

Občutite vznemirjenje devetdesetih let prejšnjega stoletja iz izometrične perspektive, ogromnim številom vozil in sijajno glasbeno podlago. Za nakup vas čaka več kot sedemdeset avtomobilov šestih proizvajalcev iz različnih držav, igra pa ponuja obsežen način kampanje, na desetine dirkališč, etape relija, prvenstva in še veliko...Super Woden GP (PS5)